Редактор: Юлия Георгиева  Кадър 7/8 твИмаме ръст на дохода на глава

...
Редактор: Юлия Георгиева  Кадър 7/8 твИмаме ръст на дохода на глава
Коментари Харесай

Мика Зайкова: На фона на сериозна икономическа криза НСИ твърди, че доходите ни са се увеличили и дори можем да пестим по 300 лева на месец

Редактор: Юлия Георгиева 

 

Кадър 7/8 тв

Имаме растеж на прихода на глава от популацията 9,7% повече през второто тримесечие на тази година в съпоставяне със същия интервал на предходната година. 1698 лв. е прихода на глава от популацията, а разхода 1334 лв., т.е. ние можем да си спестяваме по повече от 300 левеа на месец. Това сочат данните на Национален статистически институт. Същевременно 37% от компаниите у нас стопираха да работят с настъпване на изключителното състояние. 48% от останалите компании понижиха работата си, тъй като нямаха поръчки и понижиха работното време. Това са данни на БСК. 

Това разяснява в ефира на 7/8 тв Мика Зайкова.

От ограниченията на страната се възползваха едвам 8% от компаниите в първия миг на рецесията. Едва през днешния ден първите пари от 60 на 40 за 285 компании по данни на Национален статистически институт потеглят едвам през днешния ден, добави тя. А компаниите, които взеха дребното пари от  страната, в действителност не са в действителната стопанска система, уточни Зайкова.

И на фона на тази рецесия, в която толкоз доста компании не работят, хората не получават пари, внезапно Национален статистически институт твърди, че приходите ни са се повишили. Единствената страна, която не е подкрепила директно нито популацията, нито бизнеса, се назовава България, уточни Зайкова.

Най-голямата насмешка, най-големия цинизъм, което съм виждала в живота си,е това, което  направиха с линията на бедността. Това е голяма насмешка с бедните. От 2019 година вкараха европейския стандарт. Министърката на труда ще дефинира линията на беднотия за 2021 година съгласно опциите на бюджета. Изчислих, че прага на беднотия би трябвало да е 419 лв.. Това обаче значи, че доста хора ще паднат под прага на беднотия, които ще би трябвало да бъдат подпомагани. Сега междинната пенсия се оказва, че е по-малка от прага на бедността, разяснява Зайкова.

 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР